23948sdkhjf

Private delejere kan redde kriseramte PostNords økonomi

- en idé som diskuteres af den danske regering
Private delejere i det dansk-svenske PostNord kan blive løsningen, som giver det kriseramte statslige firma de tre milliarder svenske kroner, der behøves for at gennemføre redningsplanen.

Det er en idé som diskuteres af den danske regering, oplyser kilder til Dagens Nyheter, fortæller News Øresund .

I forbindelse med at regnskabet for 2016 blev klar, blev det tydeligt at den danske del af PostNord er i dyb krise.

Regnskabet viste et milliardtab på grund af et fortsat kraftigt fald i antallet af sendte brev, som følge af stigende digitalisering.

I en pressemeddelelse den 8. marts meddelte PostNords ledelse at virksomheden har fremlagt en kriseplan, hvori antallet af ansatte i Danmark minskes med mellem 3.500 og 4.000 personer gennem to til tre år, og at virksomheden har brug for tre milliarder svenske kroner i kapitalindskud fra ejerne for at gennemføre kriseplanen.

Men p.t. har hverken den danske eller svenske stat meddelt at de vil bevilge pengene.

Ifølge kilder til Dagens Nyheter har den danske regering nu planer om at lade private ejere komme ind i formaet, hvilket altså betyder at staterne ikke behøver bidrage med den manglende kapital.

Både den svensk og den dansk regering har igangsat ekspertundersøgelser for at få grundlag til en beslutning om PostNords fremtid.

I Danmark er udredningen udført af Nordea Danmark, som også lavede grundlaget for at tage beslutningen om at lade private investorer gå ind i det statslige Dong Energy i 2014, hvilket skabte en regeringskrise.

Allerede inden fusionen mellem Post Danmark og svenske Posten AB havde Post Danmark et riskkapitalfirma som delejere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078